Valse start in de competitie voor DEM. Een 4-0 nederlaag tegen Quick uit Den Haag.

Quick (zon)

4 - 0

DEM 1 (zon)

3e divisie B

6 september 2020 14:00

Op een zonovergoten zondag en vol goede moed toog DEM naar Den Haag voor de eerste competitie wedstrijd van seizoen 2020-2021. De voorbereiding was redelijk goed verlopen en de 0-2 overwinning in de bekerwedstrijd tegen VVOG uit Harderwijk deed het verwachtingen positief beïnvloeden. Hoe anders kon het lopen.

Binnen 8 minuten stond DEM al op een achterstand van 2-0. Bij de 1-0 verkeek keeper Sven Verswijveren zich op een diepe bal na balverlies op het middenveld. De bal stuiterde een paar meter voor het strafschopgebied van DEM en Verswijveren ging onder de bal door. Een koud kunstje voor de speler van Quick. Even later weer een bal door het centrum van de verdediging  en  na 8 minuten stond de 2-0 op het scorebord. Binnen 30 minuten was de wedstrijd eigenlijk gespeeld na de 3e goal voor Quick.

Kreeg DEM dan geen kansen? Toch wel. Vlak na de 1-0 kreeg spits Jesse Arendse een goeie kans maar de gelijkmaker kwam niet op het scorebord. Ook Van Dongen had nog een mogelijkheid om te scoren bij de stand van 2-0. Maar helaas voor DEM ging dat niet door.

Na rust kwamen er nog 2 kansjes voor Sem van Amersfoort en weer Jesse Arendse (foto). Het zat er gewoon niet in voor de Wijkers. De 4-0 was voor de statistieken van belang maar verder niet.

DEM speelde zeker niet naar zijn mogelijkheden en er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden. Het was als team onder de maat. Maar het is pas de eerste wedstrijd en aankomende zondag kunnen de jongens van trainer Kalaitzis zich voor eigen publiek revancheren tegen Groen Ster uit Heerlen. Groene Ster begon met een 1-0 overwinning tegen debutant Jos/Watergraafsmeer.