MO17-2 pakt 3 punten in de streek derby tegen Velsen MO17-1

Wolff en Dekenlaan 144
1985HT
DRIEHUIS NH
tel. 0255-513768

Dat gezeligheid en prestatie wel samen kunnen gaan bewijzen de meiden uit de MO17-2. Met alle verschillende culturen in dit team is dit ook een mooie dwarsdoorsnede van onze huidige maatschappij. Ondanks een wat rommelige start van dit seizoen hebben de trainers Lisanne en Sabrina samen met de leider Miriam een mooi team weten te smeden. Het is daarom mooi om te zien dat deze meiden regelmatig een goed resultaat weten te behalen maar daarnaast ook met zijn allen gezellig blijven hangen voor een patatje of even lekker te kletsen. In dit team speelt ook iemand die kort geleden haar debuut heeft gemaakt in de vrouwen 1 samen met haar trainster. Kort om een team met een verhaal deze keer geschreven door de trainer Lisanne Schouws.

Op de zonnige zaterdagochtend van 12 februari stond het team van de  meisjes onder 17- 2 klaar met vuur in hun ogen. De tegenstander van de dag was R.K.V.V Velsen in Driehuis. Onder leiding van coaches  Sabrina Oegema, Lisanne Schouws  en Miriam Riksman werd de ploeg in de kleedkamer op scherp gezet. Met ondersteuning van voetbaltalent Lisa Molenaar uit de MO-15-1 was het team klaar voor de strijd.

Doordat het hele team aanhoudend druk bleef zetten op de ploeg uit Driehuis werden veel kansen gecreëerd. Na een paar gemist kansen kon het talent uit de mo-15-1 doorbreken door de verdediging van R.K.V.V. Velsen en een doelpunt scoren. De Witte Leeuwinnen hadden de smaak te pakken en bleven goed druk zetten op de tegenstander. Door mooi over te spelen en gelijk druk te zetten op de bal wist Mila Monden met een afstandsschot een prachtig doelpunt te realiseren. Met een 2-0 voorsprong kon de ploeg uit Beverwijk terug naar de kleedkamer voor een bekertje limonade en een snack uit de snacktas, verzorgt door supercoach Miriam.

Vol goede moed begon DEM weer aan de tweede helft. De tijdelijke invalkeeper Lisa verruilde het doel, waar nog niks door was gelaten, voor het veld. Farzane kreeg in de tweede helft de eer om het doel van DEM te verdedigen. Het mooie positiespel, dat in de eerste helft werd gespeeld, werd in de tweede helft feilloos opgepakt. Na een aantal mooie reddingen van topkeeper Farzane werd de uitslag van de wedstrijd besloten door wederom een mooi doelpunt van invaller Lisa. Aan het eind van de wedstrijd kon met zekerheid worden geconcludeerd dat de ploeg uit Beverwijk keihard heeft gestreden voor de welverdiende 3 punten!

Verslag: Lisanne Schouws