Oefenvormen

Leren voetballen is leuk! Hier vind je een aantal oefenvormen die door AZ zijn ontwikkeld en die door de trainers van DEM worden gebruikt.

Basis - Techniek

Basis - Techniek

Achter het standbeen kappen

Het kappen van de bal doe je wanneer er een tegenstander de bal af probeert te pakken. Doordat je de bal goed kapt, zorg je ervoor dat de bal in balbezit blijft, waardoor je verder kunt gaan met aanvallen.

Terug naar overzicht ->

Dribbelen bal onder de voet

Deze oefening is een pure basisvaardigheid. Je voert deze oefening zonder weerstand uit. Het is bedoeld om de juiste dribbeltechniek te krijgen en meer controle te hebben over de bal tijdens het dribbelen. Wissel af met welke been je het doet, doe het eerst met je rechterbeen, daarna met je linkerbeen.


Terug naar overzicht ->

Schaar

Om je tegenstander te passeren tijdens een actie, kun je verschillende soorten basisvaardigheden gebruiken. Deze basisvaardigheid helpt jou om je tegenstander te passeren door middel van een schaar.


Terug naar overzicht ->

Dubbele Schaar

Om je tegenstander te passeren tijdens een actie, kun je verschillende soorten basisvaardigheden gebruiken. Deze basisvaardigheid helpt jou om je tegenstander te passeren door middel van een dubbele schaar.


Terug naar overzicht ->

Lichaamsschijnbeweging

Om je tegenstander te passeren tijdens een actie, kun je verschillende soorten basisvaardigheden gebruiken. Deze basisvaardigheid helpt jou om je tegenstander te passeren door middel van een lichaamsschijnbeweging.


Terug naar overzicht ->
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!