Elin Kuijpers wordt later profvoetballer, of politieagent! - R.K.V.V. DEM

Elin Kuijpers wordt later profvoetballer, of politieagent!

8 juli 2021 22:15

Rudy van der Kolk

Elin Kuijpers is 9 jaar en beleeft veel plezier met haar klasgenoten bij DEM op het voetbalveld. Ze heeft een duidelijke droom voor wat ze later wil worden: “profvoetballer of politieagent!”. Maar daarnaast is Elin ook al bekend bij menig scout in de regio. Hopelijk komen er nog een aantal mooie voetbalavonturen bij voor haar!

DEM

Elin was 1,5 jaar oud toen ze al met een voetbal langs de lijn liep bij haar broer Björn. Elke week ging Elin kijken bij de trainingen en ze was constant met een bal in de weer. De eerste actiefoto was van Elin als keeper op 4-jarige leeftijd. Inmiddels heeft zij haar positie links en rechts in de aanval gevonden. Komend seizoen speelt zij bij DEM in de selectie van de JO11-2. Elin speelt dus bij DEM dankzij haar broer Björn want haar ouders hebben geen voetbalachtergrond. Met een vader die vroeger op waterpolo zat en een moeder op paard rijden denk je niet meteen aan een voetbal. Haar andere broer Luuk doet aan judo en klimmen waardoor de familie Kuijpers van alle sporten thuis is. Het leuke bij DEM is dat ze voetbalt met klasgenoten van de Panta Rhei. Daarnaast zijn de trainers leuk maar ook goed en staat er een leuk team op het veld. Tijdens de Corona-periode is er ook van alles georganiseerd om het leuk te houden zoals “Glow in the dark voetbal” en een bezoekje aan de Johan Cruijff Arena. Als afsluiting gaat het team ook naar Alkmaar voor een bezoek aan de stormbaan.

Oranje

Op de kamer van Elin hangen veel posters van voetbalsterren uit het maandblad Goal waar haar broer lid van is. De mannen hangen bij haar broer en de vrouwen bij Elin. De favoriete posters zijn die van Lieke Martens en Daniëlle van de Donk die zij heeft ingelijst. Haar grootste favoriet is dan ook Lieke Martens. De eerste keer dat zij Lieke zag was in 2019 bij het AZ-stadion met de wedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Chili. Ze was zo blij dat iedereen in het stadion kon horen: ”Kijk mam daar loopt Lieke Martens!” Op zaterdag 3 juli is Elin er dan ook weer bij met de uitzwaaiwedstrijd tegen Zuid-Afrika. Stiekem droomt Elin al dat zij daar staat in een oranje shirt. Gezien de recente ontwikkelingen mag ze daar gerust van dromen.

Jonger Oranje

Vorig jaar mei 2020 heeft Elin de Jonger Oranje dag bij DEM met succes bezocht. Jonger Oranje is een initiatief los van de KNVB maar in samenwerking met de vrouwen van Telstar. Op deze dag werd zij uit 100 meiden geselecteerd voor de Jonger Oranje Finals in Wormerveer. Daar heeft zij uiteindelijk ook het toernooi gewonnen en kwam ze in de eindselectie van Jonger Oranje. Helaas heeft dit geen vervolg gekregen door de Corona-pandemie. Ook dit jaar heeft Elin meegedaan aan de Jonger Oranje dag op 30 mei 2021 en is zij samen met elf meiden van DEM wederom geselecteerd voor de Jonger Oranje Finals in Wormerveer. De reden voor Elin om mee te doen was om te kijken of voetballen met goede meiden net zo leuk kan zijn als voetballen met goede jongens. Elin maak geen onderscheid in jongens en meiden zolang het niveau maar goed is. Op de Jonger Oranje dag ging het Elin om het plezier in voetballen en was het mooi om geselecteerd te worden maar dat er scouts liepen was niet doorslaggevend.

FC Marlène

Dat er bij DEM scouts lopen is bekend maar dat die ook komen kijken voor zaalvoetbaltalent is nieuw. De familie Kuijpers was dan ook lichtelijk verrast dat er bij de vereniging een officiële uitnodiging binnen was gekomen van FC Marlène. Dit is een bekende zaalvoetbalvereniging in Heerhugowaard die bij de mannen als jaren meedraait op het hoogste niveau. Door de Corona-periode liet de eerste selectie dag lang op zich wachten. Toen het moment eindelijk daar was viel de datum samen met de Jonger Oranje dag die geen enkel meisje wil missen dus ook Elin niet. Gelukkig was daar vanuit FC Marlène alle begrip voor en kon Elin een week later naar de 2e selectiedag. Op deze selectiedag zelf waren er 12 meiden die lekker in de zaal 5:5 speelde met 1 wissel. De meeste meiden kwamen uit de kop van Noord-Holland een aantal uit Amsterdam, Haarlem en Elin uit Heemskerk. Van alle meiden in Noord-Holland in de leeftijd klasse MO12 is Elin geselecteerd als jongste meisje. Dit is natuurlijk een geweldige prestatie. Van de 9 meiden die zijn geselecteerd is het merendeel namelijk 10 of zelfs 11 jaar oud.

Het komende seizoen zal dan ook zorgen voor een hoop nieuwe voetbalavonturen waarbij Elin hopelijk een stapje dichter bij haar grote droom komt!

Elin-DEM-lg-3.jpg

Bron: Bestuur Voetbalzaken
Delen

Lees meer over:
#demvrouwen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!